Share |

Kurssipalautteita

Hei Kim. Törmäsin Herääminen: Mitä se on? Miten herään?-videoosi. Kiitos sen jakamisesta. Kaksiosaista ohjetta kahdesti harjoitettuani päädyin täysin ajattomaan tilaan, josta tuntien kuluttua havahduin takaisin tähän ulottuvuuteen, tilasta, jossa ei ulottuvuuksia ollut. Tästä lähtien olen ollut yhtäjaksoisesti syvässä ykseyden kokemuksessa enkä enää onnistu palaamaan "minään" - kuten aiemmin harjoitusta tehdessä se kävi ikään kuin sukeltamalla takaisin "omiin" nahkoihin. Nyt on vain avara tila, ainakin toistaiseksi. Syvä nöyrä kaunis kiitos harjoituksen jakamisesta. Mahtava metodi kaikessa yksinkertaisuudessaan ja suoruudessaan, en ole aiemmin vastaavaan törmännyt. Valoa, voimaa ja rauhaa syksyysi. Kiitos. Rakkaudella. -A”

On se kyllä hienoa, miten aina on se tyyni ja rauhallinen paikka sisällä, johon voi palata maailman myrskyissä. Kunpa kaikki voisivat löytää sen!”

Minulla on tyypillisesti migreenikohtauksia vähintään pari kertaa kuussa, usein pari kertaa viikossa, ja erityisesti joka päivä, jos olen matkoilla. Mainitsin Kimille että odotan kovasti joskus hänen ohimennen mainitsemaansa juttua migreenistä eroon pääsemiseksi. Sainkin suulliset ohjeet chöd-harjoituksen muodossa ja teimme harjoituksen yhdessä Kimin ja Karlin kanssa. Minulla oli juuri siinä aiheesta keskusteltuamme alkanut tuntumaan toisessa silmässä sellaista paineen tuntua ja myös näkökentässä oli jotain omituista. Nämä ovat migreenin ensioireita. Yleensä kipu ei ole erityisen kova, mutta silmä tuntuu pahalta ja veto on poissa. Joskus herkistyn valolle, äänille ja hajuille. Teimme sitten harjoituksen ja minä visualisoin kuten oli neuvottu ja kappas! Heti harjoituksen jälkeen tuntui silmässä erilaiselta, mutta en uskaltanut olla vielä ihan varma koska päässä tuntui muutenkin vähän erikoiselta, kuten harjoituksen jälkeen usein. Tunnusteltuani asiaa hetken sain kuitenkin varmuuden että kyllä, alkava migreenikohtaus oli loppunut! Vielä paluumatkalla bussissa tein samantyyppisiä harjoituksia, kun hetkittäin aloin tunnustella oireiden palaavan, mutta en koskaan joutunut syömään lääkkeitä koska olo pysyi normaalina. Vielä tänä iltanakaan en ole saanut migreeniä vaikka olen työmatkalla ja todellakin oletin migreenin alkavan viimeistään iltapäivällä. Eli ehdottomasti tämä harjoitus jää osaksi temppuvalikoimaa ja suosittelen muitakin migreenistä kärsiviä kokeilemaan!”

Kaksiosainen ohje on liian hyvä ollakseen totta paitsi, että se on totta! Tämä on hienoa. Ero subjekti-minän ja objekti-minän välillä on erittäin tärkeä ymmärtää. En koskaan tajunnut tätä ennen kuin tutustuin asiaan Open Heart-nettisivuilla. Heräämisen suhteen tämä on hyvin keskeistä. Harjoitin 18 vuotta objekteihin kohdistuvaa vipassanaa, joka osaltaan heikentää subjekti-minuuden tunnetta mutta siitä huolimatta se pysyi mukana kuvioissa. Kaksi viikkoa kestäneessä heräämisohjauksessa Kimin kanssa, tutkin subjekti-minää ja lopulta herääminen tapahtui! Se on ollut minulle käänteentekevää. En usko, että maailmalla on kovinkaan montaa opettajaa, jotka ymmärtäisivät eron subjektin ja objektien välillä. Open Heart on erittäin onnekas tässä suhteessa. Ajatellen buddhalaisuutta ylipäätään, tämä on todella merkittävä edistysaskel.”
"Opiskelin buddhalaisia tekstejä, mukaan lukien mahayanaa ja tantrista buddhalaisuutta ja oivalsin, että nämä opetukset ovat yhteneviä klassikkotekstien kanssa paitsi, että Open Heart-opetuksissa ei ole mitään ylimääräistä ja turhaa."

Kiitos Kim! Oli todella mukava tavata sinut ja osallistua erittäin hyvään opetukseen. Minulle vaikuttavimpia asioita olivat meditointitekniikoiden selkeä opetus, syvällinen tieto siitä miksi niin tehdään sekä kaiken yhdistäminen edellisiin tietoihini ja mm. mindfulnessiin. Sain itselleni todella paljon myös mindfulnessohjaajana. Osaan tämän jälkeen ohjata ihmisiä avaran sisäisen tilan tutkimiseen, sen sijaan, että palattaisiin esim. pelkkiin kehontuntemuksiin. Kiitos kaikesta!
Oli myös tosi kiva tavata sinut. Se, mitä olin lukenut sinun kirjoittavan oli tuntunut vaikuttavalta ja oikealta. Silti kun vain kirjoittaa netissä, ei ole mahdollista saada tunnetartuntoja tai saada ymmärrystä siitä, onko toinen todella sitä mitä kirjoittaa olevansa. Minusta oli helpottavaa huomata, että et kuulu niihin "henkisen maailman henkseleiden paukuttelijoihin". Voin todellakin suositella opetustasi ja Open Heartia muille. Lämmin kiitos kaikesta!”

Aikaisemmin pitkän mindfulness-koulutuksen, muiden tietoisuustaitokoulutusten käyneenä ja psykofyysisen fysioterapian ammattilaisena, suosittelen hyvin lämpimästi kursseja, joita tuntemani kokenut ja hyvin pätevä opettaja Kim Katami tarjoaa”.

Olipa selkeää, järkeenkäypää ja peittelemätöntä puhetta. Suurkiitos! Asioiden ydintä kirkkaan ymmärrettävästi. Vuosia eri suuntausten oppeja, tekstejä ja harjoituksia harjoittaneena olin jo luopunut toivosta, että edes peruskysymyksiin olisi selkeitä vastauksia. Näyttää vastauksia olevan, kun joku haluaa, viitsii ja uskaltaa niistä lujalta kokemus- ja lukeneisuuspohjalta ihan suoraan ja salailematta puhua ja jakaa. Syvä, vilpitön kumarrukseni. Onpa taas hyvä ja vakaa olo jatkaa harjoituksia.”

Tuhannet kiitokset mahdollisuudesta saada harjoittaa kanssanne. Ilman Kimin osaamista ja tantrista harjoittelua polku olisi varmasti työläämpää. Melkein tuntuu liian helpolta ja halvalta vaan napsia hedelmät kun toinen on kyntänyt pellon ja levittänyt punaisen maton eteen. Viikonlopun merkittävin anti itselleni oli tajuta antautua ottamaan vastaan apu, joka pitää homman nyt kurssissa.”

Aivan parasta opetusta ikinä! Ihan täyttä timanttia. Erittäin selkeä opetustapa. Se miten ohjeistat ja kuvaat on selkeää ja kirkasta. Sydämellinen kiitos!”

Koulutuksen myötä on harjoitusmotivaatio kasvanut, saman porukan kanssa harjoittaminen ja kokemusten vaihto ovat olleet todella arvokkaita
ajatellen omaa harjoitusta. Vimalamitran viisausmeditaatio on tuonut
paljon ymmärrystä meditaation olemuksesta; milloin tarvitsee "tuen" ja
milloin ei, miten avara tila avautuu itselle parhaiten ja mikä auttaa kun harjoitus ei tunnu luistavan. Eniten olen aina nauttinut guru joogasta ja edelleen se tuntuu läheiseltä ja avartavalta harjoitukselta. Viimeisimmän viikonlopun mukavin juttu oli ehdottomasti kumartelu, koska tykkään liikkua aion ottaa kumarrukset mukaan harjoittamiseeni. Oli ihanaa olla ohjauksessa.”

Viikonlopun kurssi oli mielestäni tähän astisista "kovin". Kaiken kaikkiaan mahtavat fiilikset jäi. Machig Labdronin guru jooga oli ehkä kaikkein avaavin ja selkeyttävin kokemus mitä on tullut vastaan. Tuntuu edelleen että olisi jäänyt jokin vire tai kirkastumisen kokemus päälle. Aistin mestarin läsnäolon todella voimakkaasti, kuin hän olisi ollut fyysisesti paikalla, jota ei ole ennen tapahtunut. Vaikea kuvailla mutta olisin voinut vannoa että mestari olisi itse astunut huoneeseen.”

Arvostan suuresti tätä porukkaa, hienoja ihmisiä ja mahtavia tyyppejä jokainen. Harjoitusyhteisön merkitys kasvaa koko ajan, varsinkin kun täällä periferiassa itsekseen puurtaa eikä vertaistukea ole lähellä jokapäiväisessä arjessa.”

Meditoiminen ja ymmärrys meditoimisesta on syventynyt. Ilman Bodhi-koulutusta, Kimin ohjausta ja ryhmää en olisi tullut näin nopeaa harjoituksen syventymistä. Olen kiitollinen kaikille opeista ja tuesta.”

Bodhi-koulutuksen-ryhmässä on hyvä luottamus siihen, että voi ja uskaltaa puhua asioista niin kuin tuntee. Aihe on sellainen, että kokkeja, jotka ovat olevinaan "ymmärtäneet" asian paremmin kuin sinä, on liikaa ulkona. Omat oivallukset syntyvät jokaisella omasta itsestään, eikä ole oikeaa yhtä tietä. Opetuksesi on varmasti ollut ennen minuakin korkeatasoista, mutta oman ymmärrykseni ja osaamiseni ja oivalluksieni myötä näen sen joka kerta paremmin. Viikonloppu oli erinomainen ja omassa elämässäni koulutuksen ajoitus on täydellinen. Harjoitukset onnistuvat itseltäni entistä helpommin, verrattuna aiempaan. On hienoa, että osaat selittää vastaukset kaikkiin esiintulleisiin kysymyksiin, etkä tyrmää ketään ajatuksineen.
Kiitos sinulle ja mukana oleville!”

Open Heart on kerrassaan laadukasta opetusta ja ohjausta!”

Olen osallistunut monille Kimin kursseille ja retriiteille mutta myös muiden pitämille. Kunnioitan häntä meditoijana ja suoran kokemuksen antana todella paljon. Olet ehdottomasti siinä aivan timanttia. Varmasti parasta oppia mitä Suomessa voi saada.”


”Suuri kiitos viikonlopun kurssista! Oli erittäin mielenkiintoinen ja antoisa kurssi, ja vaikka odotukset olivatkin korkealla (ystäväni on hehkuttanut opetustasi), niin onnistuit silti yllättämään positiivisesti! Mukavan maanläheistä ohjaamista yhdistettynä huisin laajaan tietämykseen ja osaamiseen. Tuntuu, että sain kurssilta erinomaisia työkaluja, joiden avulla on mahdollista päästä tällä tiellä taas eteenpäin. Kaikin puolin ihan huippu viikonloppu!”

Kiitos opetuksista! Olen ollut useilla meditaatiokursseilla. Tämän päiväinen oli hieno kokemus ja opin meditoinnin ytimestä paljon. Olet rehellinen ja vahva jakamastasi viisaudesta. Se välittyi voimakkaasti.”